امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق درباره سلول

تحقیق درباره سلول دسته: شیمی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 866 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 50

مقاله سلول فایل ورد سلول تحقیق درباره سلول سلول مقاله تحقیق تئوری سلول تعریف سلول

قیمت فایل فقط 6,500 تومان

خرید

توضیحات :

فایل تحقیق با موضوع سلول دارای 50 صفحه در قالب Word.

بخشی از متن :

سلول برای اولین بار بو وسیله رابرت هوگ ، دانشمند انگلیسی توصیف شد . در سال 1665 هوك چیزهای زیادی را به وسیله میكروسكوپ ساده خود مورد آزمون قرار می داد كه از جمله آنها یك تكه نازك چوب پنبه بود. تكه چوب پنبه در زیر میكروسكوپ بصورت هزاران خانه كوچك دارای دیواره های سفت دیده می شد . ترتیب خانه ها همانند حجرات كنودی زنبور عسل بود . در واقع هوك اصطلاح سلول را برای توصیف مشاهده خود در مقاله ای كه در همان سال چاپ شده بود بكار برد .
گرچه هوك اصطلاح سلول را معمول ساخت اما نتوانست ماهیت واقعی آن را بشناسد . هوك كنش سلولهای چوب پنبه ای را همانند كنش سیاهرگها و سرخرگهای بدن حیوانات می پنداشت . یعنی معتقد بود كه ( مایعهای حیاتی ) را از یك ناحیه گیاه به ناحیه دیگر آن منتقل می سازند .
واقعیت این امر این است چوب پنبه پیزی جز دیواره مرده سلولی نیست و از پوست تنه درختان جدا شده و عمل آن ممانعت از عبور آب و محافظت از بافتهای درونی گیاه است .
بدنبال بهبود یافتن تكنولوژی مطالعات میكروسكوپی ، دانشمندان به بینشهای درست تری درباره ساخت سلول دست یافتند . در سال 1824 میزان مشاهدهای انجام شده به حدی رسید كه دو تروشه ، زیست شناس فرانسوی را برانگیخت تا یكی از سه اصل مهمی كه تئوری سلولی را تشكیل می دهند عنوان كند .
طبق این اصل همه موجودات زنده از یك یا چند واحد بنام سلول ساخته شده اند . دو اصل دیگر فقط هنگامی تدوین كامل یافتند كه رودولف ویرنف در سال 1858 در نشریه ای كه خواننده بسیار داشت قاطعانه استدلال كرد كه : اولاً : سلول می تواند موجودیتی مستقل داشته باشد ؛ ثانیاً سلول فقط از سلولی كه پیش از آن بوده است بوجود می آید .
بیشتر مدارك لازم برای رسیدن به این دو نتیجه كلی قبلاً بوسیله دوزیست شناس آلمانی بنامهای ام . ج . شلایدن و تئودور شوان در سالهای 1838 و 1839 گردآوری شده بود .
شلایدن با وجود تراكم روز افزون اطلاعاتی كه تفاوت گونه ها را بیان می داشت همواره در جستجوی اصلی بود كه میان همه گیاهان مشترك باشد و به آنها وحدت بخشد ، ولی كوشش او بی نتیجه بود زیرا در سال 1838 او نوشت كه ( هر سلول گیاهی زندگی دو گانه ای دارد یكی زندگی مستقل كه به رشد خاص آن مربوط می شود و دیگری زندگی وابسته است . چون جزء جدا نشدنی گیاه است . )
در سال 1839 شوان ، با بهره گرفتن از كار شلایدن ، نشان داد كه نتایج مهم این گیاه شناس در باره جانداران نیز قابل تعمیم است . اكنون بیشتر زیست شناسان افتخار بنیانگذاری تئوری جدید سلولی را از آن شلایدن و شوان می دانند .
تعداد سلولها
در موجودات تك سلولی جاندار و سلول به صورت یك موجود درهم ادغام می شوند مانند :آمیب .
در موجودات پر سلولی نمونه هایی در گیاهان شناخته شده اند كه در آنها تعداد سلولها ثابت است . در تمام موارد دیگر تعداد سلولها تا موقعی كه موجود به حد بلوغ برسد افزایش می یابد . همه سولها با یك آهنگ و دی طی یك مدت تقسیم نمی شوند . چنانچه در انسان همه سلوهای عصبی كه درهنگام تولد تشكیل شده اند غیر قابل جایگزینی هستند و اگر احتمالاً خراب شوند ناگزیر از بین می روند ، بر عكس سلولهای خونی یا سلولهای پوست زندگی كوتاهی دارند و تا هنگام مرگ موجود زنده به طور مداوم تولید می شود و جانشین تك سلولهای از دست رفته می گردند .
تعداد سلوهای بدن انسان را بین صد هزار تا یك میلیون میلیارد تخمین می زنند كه در هر ثانیه نزدیك به 50 میلیون از آنها می میرند و به همین تعداد نیز سلولهای جدید تشكیل می شوند و حیات را تداوم می بخشند .

اشكال سلولی
تعدا بسیاری از سلولها هنگامی كه در محیط مایع به حالت آزاد قرار دارند به شكل كروی یا بیضی دیده می شوند و وقتی در یك سیستم بافتی به حالت چسبیده به هم قرار می گیرند به اشگال مختلفی مانند : اشكال مكعبی ، استطاله مانند ، دوكی ، ستاره ای شكل و غیره دیده می شوند . در هر حال این تغییرات شكلی به علت فشاری است كه سلوهای اطراف به سلول وارد آورده است .
سلولهای شناوری هستند كه می توانند در محیط مایع به اشكال مختلف یا به اشكال غیر كروی دیده شوند ، مانند : اسپرماتوزوئیدها یا سلولهای جنسی نر كه تاژكندارند یا هماسی ها 0 گریچه های سرخ خونی ) كه مسطح هستند . سلولهایی همچون سلولهای عصبی كه در تشكیلات بافتی وارد می شوند و بسیار دراز هستند و به اشكال متفاوتی دیده می شوند .
در موجودات تك سلولی نیز اشكال مختلفی دیده می شود . مثلاً آمیب بعلت داشتن پاهایی كاذب و حركات مخصوص آسیب شكل مشخصی ندارند ولی در بعضی از تك سلولی ها كه از پوشش سختی احاطه شده است شكل موجود تقریباً ثابت است . بطور كلی باید توجه داشت كه شكل سلول را
نمی توان یك صفت ثابت به حساب آورد زیرا این خصوصیت به تغییرات محیط زندگی سلول بستگی داشته و در زمانهای مختلف حیات ممكن است قابل تغییر باشد .

ابعدا سلولی
ابعاد سلولها بسیار متفاوت است . واحد های اندازه گیری مورداستفاده در بررسی سلولها از آنگستروم ( 100A`) تا (1000A` ) و اندازه سلولهای بزرگ مثل تخم دوزیستان و پرندگان از 1mm (1000000A` ) تا 7Cm ( اندازه ( زرده ) تخم شتر مرغ‌) است . به طور كلی در مورد بزرگی سلولها می توان گفت كه ابعاد اكثر سلولهای جانوری بین هفت میكرون تا بیست میكرون تغییر
می كند .
در گونه انسانی بین سلولهای بسیار كوچك ، قطر لوكوسینهای كوچك ، یعنی گویچه های سفید خون نزدیك به پنج میكرون است و از بین سلولهای بسیار بزرگ می توان تخمكها یا سلولهای جنسی ماده را نام برد كه قطری بین 100 تا 140 میكرون دارند و نورونها یعنی سلولهای عصبی ، زوایدی بنام آكسون دارند كه طولشان به دهها سانتی متر می رسد .

اندازه سلولهای
اندازه سلولها از یك گونه حیوان نسبت به گونه دیگری تغییر می كند . در بدن یك موجود از بافتی نسبت به بافت دیگر نیز قابل تغییر می باشد . همچنین در بعضی از موجودات مانند حشراتی كه در دسته راست بالان قرار دارند و یا دوزیستان سلولها به نسبت كلی بدن از سلولهای پستانداران حجیم تر می باشند . وقتیكه اندازه یك نوع سلول به حد طبیعی خود برسد رشدش متوقف شده و یا اینكه متحمل تقسیم می شود . گاهی اوقات سلولها حالت غول پیكری پیدا می كنند كه این موضوع زمانی طبیعی و گاهی غیر طبیعی می باشد . مثلاً سلولهای غول پیكر غدد بزاقی بعضی حشرات و یا بزرگی سلول تخم امری است طبیعی و حال آنكه پیدایش سلول غول پیكر در فولیكولهای سلی در ریه علت پیدایش بیماری است.
به طور كلی اكثر سلولها را تنها با میكروسكوپ می توان مشاهده نمود زیرا قطر آنها فقط چند میكرون است .

و...

فهرست مطالب :
تئوری سلولی
تعداد سلولها
اشكال سلولی
ابعاد سلولی
اندازه سلولها
حركت سلولها
عمر سلولها
وظیفه سلولهای زنده و مرده
رابطه سلولها با یكدیگر
مروری بر ساختمان سلولها
سلولهای یوكاریوت ( جانوری)
غشاء پلاسمایی
اسكلت سلولی و شبكه میكروترابكولار
سیتوپلاسم
شبكه آندوپلاسمی
ریبوزوم
میتوكندری
دستگاه گلژی
لیزوزم
میكروبادی ( پراكسی زوم و گلی اكسی زوم )
هیالوپلاسم
سنسیتیوپلاسم و پلاسمودكها
پوشش هسته
هسته
تاژك و مژك
سلولهای یوكاریوت ( گیاهی )
دیواره سلولی
پلاسمودم
كلروپلاست
واكوئلها
سلولهای پریوكاریوت ( باكتریها )
دیواره سلولی و كپسول باكتری
زایده های غشاء پلاسمایی
غشاء پلاسمایی لایه لایه شده
نوكلئوئید
تاژك باكتری
مولكولهای تشكیل دهنده سلول ( شیمی سلولی )
رشد و تكثیر سلول
ماكرومولكولهای سلولی
ماكرومولكولهای سلولی ( اسیدهای نوكلئیك )
آنزیمها
بیو انرژی
متابولیسم سلولی
تنظیم متابولیكی
منابع

قیمت فایل فقط 6,500 تومان

خرید

برچسب ها : مقاله سلول , فایل ورد سلول , تحقیق درباره سلول , سلول مقاله , تحقیق تئوری سلول , تعریف سلول

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر